onsdag 23 mars 2016

Info om galakonserten hösten 2016 Lunds körfestival
Hej på er!
Här nedan följer information om höstens gala konsert på körfestivalen.
I år är det bara 200 platser så varje kör ska göra en intresseanmälan och sedan gör körfestivalen ett urval så det är inte säkert att man kommer med! Jag tänker att jag lägger fram en lista nästa gång vi har övning i spontankören så kan du skriva upp ditt namn och stämma som du vill sjunga på den.
Sista anmälningsdag är 22 April så det är ett tag till.

Glad påsk / Linda


I år är det dags igen för Lund Choral Festival, som är Lunds största återkommande musikarrangemang. Ett stort utbud konserter med kör- och ensemblesång i fokus har lockat tiotusentals besökare sedan starten för 10 år sedan.
Lund Choral Festival 17-23 oktober
Under festivalveckan kommer vi att presentera ett rikt utbud av gästande körer och ensembler. Hela festivalprogram-met presenteras allteftersom under våren på festivalens hemsida. www.lundchoralfestival.org
Galakonserten 19 oktober i Allhelgonakyrkan.
Årets upplaga av Lund Choral Festival genomgår en del förändringar jämfört med tidigare år. Den stora skillnaden är att vi inte kommer att vara på Arenan, och därför skräddarsyr vi Galakonserten efter den lokal som står oss till buds, nämligen den stiliga, men mindre Allhelgonakyrkan. Vi ska fylla kyrkan med så många körsångare som det är möjligt!
Årets festivalartist, Robert Sund, erfaren, mångkunnig och inspirerande dirigent, körpedagog och arrangör kommer att leda konserten och ta hand om alla repetitionerna med början i vår. Musikerna består av en kompgrupp samt ett par verkligt fina solister, Viktoria Tolstoy och Nils Landgren, och den röda tråden är en jordenruntresa med musik från världens alla hörn, såväl i originalsättningar som i Roberts arrangemang. Resan startar med ett Good morning i soluppgången i öster, fortsätter över Samoa och Australien, bortre Asien, Europa, Syd- och Nordamerika och till sist tar vi adjö med What a wonderful world – det blir en stämningsfull, sprakande och fantasieggande körresa!

Instudering
Gemensamma, obligatoriska körrepetitioner kommer att hållas vid ett antal tillfällen i vår och höst. De första repetitionstillfällena blir i vår under vecka 21 nämligen 23/5 och 24/5 (tid och plats meddelas senare).
I höst träffas vi preliminärt 30/8, 12/9, 28/9, 6/10, 15/10 och/eller 16/10 samt 17/10. 18/10 är det genrep.
19/10 är det konsert.
En viktig del av instuderingsarbetet sker förstås i den enskilda kören och hemma på kammaren och vi planerar liksom tidigare att lägga ut övningsstämmor på internet under sommaren . Att alla kommer väl förberedda till samtliga gemensamma höstrepetitioner är en förutsättning för att nå det fina resultat som vi vant oss vid!
Noter distribueras så snart det är möjligt, dock senast i samband med första repetitionen.
Intresseanmälan och deltagaravgift
Vi hoppas att ni tycker det här låter kul! Skicka in din körs ansökan med uppgift om antal deltagande körsångare. Antal sångare är begränsat till 200, och b la för stämfördelningens skull förbehåller vi oss rätten att göra urvalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar